När Allstar bestämde sig för att skrota dansgolvet och gå tillbaka till sitt grundkoncept stod O´Learys kvar som ensam aktör för den yngre publiken i centrala Luleå. Nattklubben är unik i att erbjuda ett dansgolv för publiken under 23 år.

– Vi kör ändå på med samma sätt som tidigare, med artister och happenings. Ska man locka ut folk måste man se till att det händer någonting, även om du är ensam i stan kommer inte folket om du inte hittar på något, säger Christer Andersson.

O'Learys har en åldersgräns på 20 år under fredagar och det är då de planerar att satsa på nattklubben.

– På fredagar bör man göra något för att locka ut folket, det problemet har hela Sverige tror jag. Folk är kanske lite trötta efter veckan så man måste jobba hårdare för att få ut folk på fredagar, säger Andersson.

Han berättar att ett antal artister har kontaktats och räknar med att kunna erbjuda livemusik i november och december.

– Vi vill förgylla nattklubben med uppträdanden, det kan vara både kända och lokala artister. Namnen kommer gå ut så fort kontrakten är påskriva, säger Christer Andersson.

Men frågan är; hur kan Luleå, som för tio år sedan hade en uppsjö av alternativ för dans, bli utarmat på dansgolv?

– Folk har inte samma behov av att gå ut och söka partners som tidigare. Nu sitter många och socialiserar framför datorn, när man själv växte upp fanns inga dejtingsidor och då gick man ut för att träffa folk. Jag tror det kan spela in, säger Christer Andersson.

Fotnot: Även Savoy (åldersgräns 23) och Stuk (Porsön) erbjuder dansgolv kontinuerligt.