Finland har inte gjort sig känd som någon stor filmnation, men det betyder inte att det inte gjorts bra filmer där. Här är fem guldkorn att plocka fram under onsdagen för att fira våra grannar i öst.

"Helsinki-Naples All Night Long"

År: 1987

Regi: Mika Kaurismäki

Handling: Finska Alex är gift med italiensk taxichaufför i Berlin. När gangsters börjar jaga två passagerare tvingas plötsligt Alex ta reda på två sönderskjutna lik. Finskt tungsinne när det som är som absurdast med en doft av "Pulp fiction".

"Mannen utan minne" ("Mies vailla menneisyyttä")

År: 2002.

Regi: Aki Kaurismäki

Handling: Andra delen i regissörens Finland-triologi handlar om en man som blir misshandlad så svårt att han tappar minnet. Utan att ens veta vad han heter ska mannen försöka hitta rätt i livet.

"Rare Exports: A Christmas Tale"

År: 2010

Regi: Jalmari Helander

Handling: En äventyrsfilm med skräckinslag där tomten i Korvatunturi vaktar en stor hemlighet i bergen. När hemligheten ska avslöjas drar en märklig kedja händelser igång.

"De värdelösa" ("Arvottomat")

År: 1982

Regi: Mika Kaurismäki

Handling: En film som är något bättre än vad titeln antyder. Tre liv (en kriminell, hans kumpan och hans förra flickvän) sammanflätas och drabbar samman i en finsk kultklassiker.

"Reindeerspotting"

År: 2010

Regi: Joonas Neuvonen

Handling: Dokumentärfilm som kretsar kring drogmissbrukande Jani som vill lämna tomteland i Rovaniemi för att resa runt i olika delar av Europa innan han kastas in i fängelse.