För personerna bakom flygbladen som landat i Mikael Silverplats brevlåda har propagandan slagit fel, minst sagt. Två flygblad har resulterat i lika många evenemang.

När han fick ett flygblad med rasistisk propaganda för två år sedan startade han en mångkulturell kväll på Lillan. På lördag är det dags igen.

– För två veckor sedan kom ett nytt flygblad från Nordfront med en massa lustiga kommentarer som jag inte kan ställa mig bakom, berättar han.

Artikelbild

Agerade. Mikael Silverplats startade en mångfaldsgala när han fick rasistiska flygblad i brevlådan.

I ett samarbete mellan Studiefrämjandet Norrbotten och Kulturcentrum Ebeneser arrangeras en mångkulturell gala med artister som Anna-Mi Svedjekrans och Bambi Elinsdotter på scenen. Samtidigt som RFSL och föreningen MÄN i Luleå finns på plats för att informera om sina verksamheter.

– Vi vill visa att kultur och mångfald är något positivt och behövs för att vi ska fortsätta utvecklas, vi måste kunna leva tillsammans. Hand i hand, säger Mikael Silverplats.

Känns det viktigt att arrangera en sådan här kväll?

– Jag tycker att det känns viktigt, speciellt i dag när sådana här rörelser får mer och mer fotfäste. Jag tycker att vi måste visa det positiva med att vara olika, säger Silverplats.