Hennes första TV-framträdande under eget namn sker ikväll på Allsång på Skansen. Förutom dagsfärska singeln "I got you" kommer hon framföra "Love you like I should", och som allsångslåt var Ted Gärdestad ett givet val.

– Det blir "Sattelit", för jag har älskat Ted sedan jag var liten. Och jag ville göra något som är glatt, och som alla gillar och känner igen, säger hon.

Janice har precis som vännen Sabina Ddumba ett förflutet som körsångerska. Förutom att de båda turnerat bakom svenska akter som Say Lou Lou har båda en musikalisk bakgrund i Tensta Gospel Choir. En kör som även fostrat Lykke Li, Seinabo Sey och Elias.

– Jag ville nog börja i kören ganska länge, men vågade inte. När man kom dit tänkte man bara att shit vad alla är duktiga, och säkra.

Kompisen Sabina Dbumba tvingade henne sedan att söka, och efter ett antagningstest har hon sedan dess varit en del av kören. Det har fått henne att våga, menar hon. Turnerandet på fritidsgårdar gick efterhand över till att turnera med stora svenska akter som Kleerup, Vanessa Falk och Say Lou Lou.

– Jag tror vi har turnérat alla artister i Sverige, jag och Sabina, säger hon.

Nu har tiden kommit för att satsa fullt ut på sin egen grej.

– Jag är väldigt redo. Jag vill visa världen vad jag har att erbjuda, för man vet aldrig vad som kan hända. Jag är extremt positivt inställd till allt och vad det kommer leda till.

Musikaliskt har hon också tagit ut svängarna. Låten "Answer" handlar om hennes pappa som tog sitt liv. Att blogglägga sina känslor i låten gjorde att hennes kreativitet växte ytterligare som låtskrivare.

– Hela den här processen när jag skrev låten till att den släpptes, den var ganska jobbig eftersom att jag blottar mig med den sorgen. Men jag tror att jag har något som verkligen kan påverka och beröra folk. Jag märker också att min musik kan hjälpa andra, och det har hjälpt mig, säger hon och ger exempel på människor som kommit fram och skickat meddelanden till henne, som upplevt liknande trauman.

Till helgen spelar Janice på göteborgs-festivalen Way out West. En festival hon besökt varje år sedan hon var 12. Veckan efter är det dags för Luleå och Musikens makt. Själv har hon inte besökt festivalen än, men har hört gott om den.

– Det måste ha varit Cherrie som berättat om den, och jag gillade hela konceptet, att det varit fokus på kvinnliga akter och att det är en jämställd festival, säger hon.