Redan som tioåring var Klara Kärrman ute i Europa och spelade – i bland annat Italien och Polen uppträdde hon på en rad olika ungdomsfestivaler. Det gav en försmak på artisteriet och även nyttiga kontakter och erfarenhet.

– Då tränade vi in låtar på Italienska, jag och några andra kompisar som också sjöng, och det gick väldigt bra för oss. Vi blev kallade för "Den svenska armén", minns hon.

Men det var några år senare som det började hända saker på allvar. Efter att vunnit talangtävlingen Stage Academy blev hon kontrakterad av Peter Sahlin som då satt i juryn.

Artikelbild

| Debutsingel. I våras släppte Keyra låten "karma".

– Det förändrade mitt liv, säger hon.

I våras släppte hon debutsingeln "Karma" på Peter Sahlins bolag Starlab.

– Men jag har varit signad sedan 2015. Så jag har jobbat i två år, skrivit och producerat, försökt hitta min stil, så att jag får göra det jag vill utan att någon kör över mig. Jag har fått utveckla mig själv i lugn och ro, det har varit väldigt viktigt, säger hon.

Förutom några spelningar under sommaren ligger nu fokus på att skriva låtar. Med rätt låtar kan karriären ta fart på allvar, menar hon. Till hösten kommer hon dessutom att söka till Melodifestivalen, men oavsett vilket är planen att en skiva ska komma ut nästa år.

– Det skulle vara en bra väg att komma ut och bli sedd som artist. Om jag känner att jag har en cool låt som är jag, och det jobbar jag på nu. Vi började redan förra året och presentera mig lite försiktigt, och de var intresserade.

Klara Kärrman bor i dag i Stockholm där hon studerar musikproduktion, men har rötter i Luleå där hennes mamma kommer i från. Ungefär en gång per år kommer hon upp för att hälsa på släkten – och den här gången ska hon även spela. På lördag uppträder hon på Klubbviken på Sandön. Den här gången kommer Keyra att framträda med eget material.

– Det ska bli jättekul. Nu hoppas jag så många som möjligt kommer.