Tidigt 2012 surfade Shpresa Lleshaj runt på Soundcloud för att hitta musikalisk inspiration. På musikplattformen kom hon till slut över Cole Randall – en låtskrivare då bosatt i Minneapolis i USA. Efter ett par gillande kommentarer om hans låtar började de båda utbyta idéer över nätet.

– Jag kände att vi var på samma spår musikaliskt. Jag tyckte mig verkligen förstå hennes musik, säger Cole Randall och Shpresa Lleshaj håller med.

Till slut skypade de dagligen med varandra, och i juli 2012 reste Shpresa Lleshaj från Stockholm till Minneapolis. Låtskrivandet tog tid att komma igång med till en början.

– När vi försökte skriva ihop i början var det svårt, verkligen. Både hade gjort det för sig själva och nu gjorde vi det ihop, det blir en helt annan process, säger Cole Randall.

Det spelade även in att de var förälskade i varandra.

– Det är ju lite så att man måste skriva något dåligt för att komma på någonting som är bra. Vi blev nog lite självmedvetna, säger han.

Idag går låtskrivandet lättare. Det gnabbas fortfarande om detaljer, och så bör det gå till, menar dem.

– Det är utmanande, för vi kan ha väldigt olika åsikter. Men vi är alltid ärliga, och det är det viktigaste, säger Shpresa Lleshaj

Nära in på fem år efter att de träffades gav de ut sin första fullängdare, med ironiska titeln "Nothing lasts forever". I och med skivan har många dörrar öppnats för duon. Första-låten från skivan "California" nådde en första plats på Hype Machine, en sida som sammanställer nya omtalade låtar på musikbloggar.

– För oss var det jättestort. Ingen PR i världen kan köpa en något sådant, säger Cole Randall.

Låten "You're somebody else" har också blivit en stor hit i Mexiko efter att ha varit med i en reklamkampanj om barns säkerhet på internet.

– Jag tror nog vi skulle kunna göra en rätt stor turné i Mexiko, konstaterar Cole Randall.

Turnérandet har också tilltagit, och inte bara i Sverige. I juni kom de hem från en månad i USA. Höjdpunkt? När Game of Thrones-skådespelaren Jacob Anderson bjöd in dem till sin konsert i San Francisco.

– Han är en etablerad musiker också. Och på något sätt hade han kommit över våran musik, det var kul såklart. Vi är båda stora fans, försäkrar han.

I Sverige har gruppen plockats upp av bland andra Miss Li, som låtit bandet öppna ett par av hennes konserter. Flora Cash föll även Andreas Kleerup i smaken i somras hoppade in på en av deras konserter.

– Vi har spelat med honom på en festival nyligen också. Vi håller kontakten, säger Cole Randall.