Lars Vega Persson har haft framgångar med kortfilmer som "Looking for joy" och "Radioamatören". Han har studerat vid film och TV-linjen i Kalix, efter det har han även gått en manusutbildning i Stockholm. Nu tar han ett jättekliv – den här gången har han antagits till Danska filmskolan. Endast sex elever antas till den fyra år långa utbildningen. Giganter som Billie August och Lars von Trier har båda studerat vid skolan.

– Det är kul, men framför allt för att Thomas Vinterberg har gått där, som har gjort Festen. Men också Nicolas Winding Refn, men han hoppade ju av efter två veckor och filmade "Pusher". Det är kanske så jag borde göra, skojar han.

Antagningen var en lång process, uppdelad i fyra steg. Efter utbildningen fick han beröm för sin humor och sitt djup i filmerna. Utbildningen hoppas han ska göra honom till en ännu bättre bildberättare, men även en bättre personinstruktör. Att bli en bättre castare och att skaffa sig djupare kunskaper om skådespeleri kommer också att vara viktigt, menar han. Han spår att utbildningen kommer att bli intensiv, efter de antagningstester han gjort.

– Man hinner inte tänka, och det gillar jag. Jag tror inte på intellekt när det kommer till konst, jag gillar värme och hjärta

Hittills har flera av Lars Vega Perssons filmer haft äldre män i huvudrollen – men det tänker han ändra på i framtiden.

– Jag vill göra en action-komedi med två medelålders mattanter, en glad och en inte glad. Jag har upptäckt de senaste filmerna jag har gjort att det faktiskt är intressantare. Mer tanter på bio, säger jag.