1998 blev Drömhus namnet på hela Sveriges läppar och toppade singellistorna i hela Norden med hiten "Vill ha dig". 20 år senare kommer Therese Grankvist till O´Learys i Luleå för att väcka liv i gamla minnen.

– Folk som växte upp då och växte upp med mig vill ha nostalgi, konstaterar hon.

– Jag kommer köra låtarna som folk tycker är nostalgiska.

Artikelbild

2000 beslutade sig Grankvist för att lämna Drömhus och satsa på en karriär i eget namn, men nu är hon tillbaka under Drömhus namn.

Det är väl skillnad på att se dig nu jämfört med på 90-talet?

– Haha. Hur menar du då? Att jag ser mycket äldre ut?

Jag tänkte mer på att det lär ha hänt en del med ditt artisteri.

Artikelbild

| På 90-talet toppade Drömhus hitlistorna med "Vill ha dig".

– Ja, så är det ju. Då var jag ju en ung debutant och det är jag inte nu (skratt). Det är nog den stora skillnaden, nu har jag hållit på ett tag. Det är ju 20 år sedan.

Och vildare turnéer då?

– Jo det var det ju, men jag jobbade mycket och hade inte tid att vara så vild under turnén. Jag var mest vild mellan turnéerna när jag kom hem, "Yeeay! Party!". Jag var ju 20, då festar man ju bara.

Är det vilda turnéer nu då?

– Nej (skratt). Jag är inte så vild längre, jag har festat av mig och fått ut allt det där. Jag är en ganska lugn tjej i dag.

Men du bjuder fortfarande på festmusik?

– Ja, jag gör ju den sortens musik. Dansmusik kan man ju se som partymusik, även om jag känner till folk som lyssnar på det utan att festa. Men den är ju dansgolvsvänlig

Är du lika "dansig" på scenen då?

– Det beror på vad jag har på mig, i vissa fodral och tajta kjolar kan man inte dansa så mycket. Men jag ska försöka ha på mig något jag kan dansa i. Det kommer bli några dansmoves – och snygg sminkning – jag har med en sminkös.

Hur säljer du in fredagen för de som är tveksamma?

– Det blir en nostalgitripp för alla som växte upp med mig och alla andra artister som var aktuella där på 90-talet. Kom, kom och upplev nostalgi med Drömhus! Det där kan du inte motstå, säger Therese Grankvist.