Omkring 24 november så drog det in ett rejält oväder över Norrbotten med hårda vindar och nederbörd, först som snö och sedan som regn. Nu är det åter dags för ett väderomslag från kallt till varmt och ovädret kommer söderifrån.

Under torsdagskvällen kommer det börja snöa lätt och under fredagsmorgonen kan det blåsa upp till 19 meter per sekund och i samband med detta ökar nederbörden.

Under fredagsdygnet så väntas det totalt komma omkring 18 millimeter vilket omsatt i snö är nästan två decimeter. Från fredag och fram till kommande tisdag så meddelar SMHI att det blir cirka 40 millimeter nederbörd i stora delar av länet.

Artikelbild

Under fredag kommer det vid kusten att slå om till plusgrader vilket gör att det lär bli snöblandat regn som faller och det väderläget håller i sig till måndag då det ska bli kallare igen. I inlandet så kommer det fortsatt vara på minussidan hela helgen så där kommer nederbörden i snöform och det utlovas ganska stora mängder, i Gällivare väntas exempelvis över 40 millimeter fram till måndag.

Mer väder från din kommun hittar du här.