Vid två tillfällen har F21 skakats av sexskandaler de senaste åren. En officer sparkades efter att han visat upp sin erigerade penis för två kvinnliga soldater 2014.

Två år senare var det dags igen då tre män i 20-årsåldern, som gick en befattningsutbildning, anklagades för att ha våldtagit en kvinna som var anställd som soldat på flygflottiljen. Förundersökningen lades ner, men fick i förlängningen konsekvenser för inblandade parter.

Nu misstänks en person inom F21:s organisation ha trakasserat en medarbetare sexuellt. Trakasserierna ska ha skett under övningen Aurora i september och anmäldes för en vecka sedan.

– Det här är ju absolut inte förenligt med vår värdegrund, som vi har jobbat med under tio års tid. Vi har ju tyvärr har händelser tidigare och det innebär att vi måste fortsätta att jobba med det här, och vi är inte framme vid vårat slutmål, säger Carl-Johan Edström.

– Vi har en tydlig beskriven värdegrund med tre ledord: öppenhet, resultat och ansvar. Sedan har vi en uppförandekod som vi följer.

Varför har ni inte polisanmält händelsen?

– Det här är inte en sådan händelse som vi just nu har anledning att polisanmäla. Utan det här är en händelse som hanteras internt.

Borde den inte ha polisanmälts?

– Kommer vi fram till att det här är ett sexuellt övergrepp, så till vida att det är minsta misstanke om att det skulle vara brottslig. Då kommer vi att polisanmäla på en gång.