Under onsdagsförmiddagen hålls en migrationspolitisk debatt i riksdagen. I inledningen av debatten förklarade Sverigedemokraternas migrationspolitiska talesperson Paula Bieler att hon i slutet at debatten kommer att begära att riksdagen håller ett misstroendevotum mot statsminister Stefan Löfven (S).

Det är i linje med vad SD tidigare har kommunicerat. Och partiledningen har stöd av Norrbottensdistriktet.

– Förtroendet för statsministern är förbrukat, säger Robert Håkansson som är SD:s ordförande i Norrbotten.

Varför har du inte förtroende för Stefan Löfven?

– Det har jag väl egentligen aldrig haft. Jag tycker han är ett dåligt ansikte utåt för landet, det är alldeles för mycket turer fram och tillbaka och alldeles för veligt. Det inger inget förtroende.

Din partiledare Jimmie Åkesson säger att han tror att Stefan Löfven ljuger om IT-skandalen i Transportstyrelsen.

– Det är jag också fullt övertygad om. Det kan inte finnas på kartan att chefen för ett regeringskansli inte har koll på information av den här digniteten. Annars är förtroendekrisen ännu djupare fast på ett annat sätt.

Är det inte bättre att vänta på resultatet av konstitutionsutskottets granskning?

– Egentligen är det där två skilda saker. KU granskar om några fel har begåtts, misstroende handlar om riksdagen har förtroende för statsrådet. Om det saknas spelar det ingen roll vad KU kommer fram till.

Allianspartierna har sagt att de inte kommer att stötta misstroendeförklaringen.

– Jag tycker väl egentligen inte så mycket om det, det är något de har visat sedan decemberöverenskommelsen ingicks 2014 så det här egentligen bara samma gamla undflyende för Alliansen.

Uppdatering kl 13.10

I slutet av debatten meddelade Paula Bieler att Sverigedemokraterna utlyser misstroendevotum mot Stefan Löfven.