Jokkmokk har radat upp sju förluster och är det enda lag i fyran som står utan poäng. En bra halvlek räckte inte mot Bodens BK:s andralag som vann med 6–2.

– Vi har inget eget spel. Därför får vi springa mycket utan boll och orkar inte hela matchen, förklarar lagkaptenen Urban Jonsson.

Matchen på Boden Arena gav belägg för det påståendet. Men det började bra. Skyttekungen Saciid Muusec Ali utnyttjade en lucka och gav JSK ledningen.

Men BBK kvitterade strax före paus och gick loss med några snabba mål i andra halvlek. Då orkade inte Jokkmokk längre.

Urban Jonsson, som gjorde sin första match för säsongen och blev lagets andre målskytt, var bäst tillsammans med stoppern Axel Jonsson och målvakten Jonas Östlund. Ali svarade för en pigg första halvlek, men försvann.

Jokkmokk vann femman i fjol.

– Vi tappade tre av våra bättre spelare till Harads inför den här säsongen. Det märks. Med fjolårets lag hade vi tagit betydligt fler poäng, säger Jonas Östlund.

Motgångarna har medfört att träningsintresset svalnat och det återstår att se om Jokkmokk kan hämta ny kraft till hösten. Ge upp? Nej, det är inte ett alternativ.

– Man kan bara inte ge upp, säger Urban Jonsson och Jonas Östlund.

A-lagsspelarna Alejandro Gutierrez (2) och Erik Stenberg bidrog med tre av BBK-målen.

Infjärden har ryckt loss i toppen sedan Alvik tappat poäng mot Munkan. Men målfarliga Harads kan bli en joker.

I norr hade Luleå SK möjlighet att närma sig toppen men fick nöja sig med 3–3 mot Ohtana/Aapua trots spel med en man mer i över 70 minuter. Robert Johansson svarade för två LSK-mål.

Ett hattrick är alltid ett hattrick. Mannen bakom de magiska tre målen var den här gången Andrew Svenson som såg till att Lira besegrade Haparanda med 3–1.

Fyrans mest pålitlige målskytt är dock Jonathan Vikström i Pålänge. Han gjorde båda målen när Övertorneå besegrades med 2–1. Toppstriden i norr lovar att bli något extra till hösten.