Sunnanå hade inte förlorat på hemmaplan under hela säsongen. Men det var innan serieledande Notviken var på besök under lördagen.

– En fruktansvärt skön seger. Det är alltid extra skönt att vinna så här jämna matcher, säger Jenny Nilsson, vass anfallare i Notviken.

Det började bra för norrbottningarna, både spel- och målmässigt.

Innan kvarten var spelad hade Luleålaget tagit ledningen. Jenny Nilsson spelade fram anfallspartnern Moa Blomqvist, som kunde snirkla in sin egen målvaktsretur till ledningsmålet.

Och med just efter halvtimmen spelad kunde Jenny Nilsson utöka ledningen, med ett drömmål. På en studsande boll drog hon till och fick perfekt träff. Bollen drog iväg i en perfekt båge och smet in under ribban.

– Visst var det meningen, men det är inte ofta man får en sådär fin träff, säger Jenny Nilsson.

Tvåmålsledningen hölls till halvtidsvilan.

– Vi kontrollerar matchen bra och det rullade på fint, men i andra halvlek så trycker de på och vi får kämpa och slita, säger Nilsson.

Och det var framförallt backlinjen och målvakten Tea Lundmark som sattes på prov i andra halvlek. När sedan hemmalaget reducerar med dryga kvarten kvar så blev det ett nervdrama.

– Men Tea (Lundmark) i målet gjorde några grymma räddningar och försvarsspelet fungerade, säger Nilsson.

Att segern betyder mycket för Notas råder det inget tvivel om. Dels drar man ifrån Sunnanå med ytterligare tre poäng men även serietvåan Team TG tappade poäng.

Angående att seriesegern kommer närmare och närmare, säger Jenny Nilsson:

– Vi tar varje match för sig, vi har haft en riktigt bra träningsvecka och pratar faktiskt inte så mycket om tabellen, säger hon.