Inför ödesmatchen: "Vinna eller åka ur"

Inte nog med att BBK förlorade senast mot Gefle. Förutom det negativa resultatet drog man även på sig röda och gula kort vilket innebär att laget får klara sig utan tre nyckelspelare i söndagens ödesmatch.

BBK-trion Emil Johansson, Willie Clemons och Felix Gustavsson är samtliga avstängda i söndagens match mot Nyköping.

BBK-trion Emil Johansson, Willie Clemons och Felix Gustavsson är samtliga avstängda i söndagens match mot Nyköping.

Foto: Bildmontage

Fotboll2019-09-29 07:00

Det återstår sex omgångar av division 1 och Bodens BK har sju poäng upp till kvalplatsen. Att söndagens hemmamatch mot Nyköping är viktig, det är ett faktum.

– Det börjar närma sig vinna eller åka ur nu. Det är klart att det beror på andra resultat också men med största sannolik så krävs det tre poäng på söndag om vi ska väcka liv i det, säger Tomas Eriksson, tränaren i BBK.

Tomas Eriksson har, förutom pressen på sig att ordna en seger, även en del huvudbry när det gäller att ta ut en startelva.

Mittbacken Felix Gustavsson och mittfältaren Willie Clemons drog sig röda kort senast och den andre mittbacken, lagkaptenen Emil Johansson, drog på sig ett gult kort vilket betyder att han också missar söndagens match.

Med de två ordinarie mittbackarna avstängda, så kommer det bli stora förändringar i backlinjen på söndag.

– Vi har en tre, fyra alternativ och har inte bestämt hur vi ska göra där. Det är inte optimalt såklart med spelare som kanske inte spelat på länge som kommer in men samtidigt kan de komma in med energi, säger Tomas Eriksson.

Eriksson fortsätter: 

– Jag försöker se det positivt. När vi tog vår första seger tidigare i år så hade vi några borta och nya spelare kom spelare kom in så fick vi energi av det, säger han.

Alternativ för mittbacksplatserna är Jonatan Wikström, Andreas Wärja och Jacob Johansson Inga, som kan flytta in från sin vänsterbacksplats.

Sporten direktsänder söndagens match från Boden Arena på våra sajter. Matchstart är 16.30.

Se nedan för direktlänkar till matchen.

https://kuriren.nu/sport/live-tv-bodens-bk-nykopings-bis-nm5117498.aspx

https://nsd.se/sport/live-tv-bodens-bk-nykopings-bis-nm5117498.aspx

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!