Sellgren testades i powerplay av Brind'amour

Jesper Sellgren tog för sig nÀr Carolina Hurricanes under natten mot onsdagen mötte Tampa Bay Lightning. Men de tvÄ han framför allt konkurrerar med i detta lÀge fick ÀndÄ mer speltid Àn honom.

Foto: Gerry Broome

Ishockey2019-09-18 07:32

21-Ă„ringen spelade sammanlagt 19 minuter och 40 sekunder, och var den back som fick mest speltid i powerplay, med sina 4 minuter och 59 sekunder.

Under den tiden hade han ocksÄ fyra skott pÄ mÄl.

Men bÄde Haydn Fleury och Jake Bean, som var de backar som fick mest beröm av trÀnaren under matcherna som föregick klubbens huvudlÀger, fick spela mer Àn Jesper Sellgren.

Haydn Fleury, som var klubbens förstarundeval för fem Är sedan, spelade 22 minuter och 45 sekunder, medan Jake Bean, som har en stark sÀsong bakom sig i klubbens farmarlag, fick 22 minuter och 9 sekunder.

BÄda tvÄ gick ocksÄ plus ett.

Innan matchen meddelade dessutom Carolina Hurricanes att man har kommit överens med den provspelande backen Fredrik Claesson om ett tvÄÄrskontrakt.

Fast Jesper Sellgren gjorde inte bort sig.

– Det hĂ€r var en av de bĂ€sta försĂ€songsmatcherna jag har varit en del av. Grabbarna var verkligen engagerade och gjorde ett bra jobb. FrĂ„n början till slut. Det var svĂ„rt att hitta nĂ„gon som inte bidrog, sa trĂ€naren Rod Brind'Amour efter 3–0-segern.
Spelade gjorde Àven Lucas Wallmark, som bildade förstakedja tillsammans Jordan Martinook och Brock McGinn, och gjorde ett av Carolinas mÄl.

Anders Nilsson rĂ€ddade alla 13 skott han fick emot sig, innan Marcus Högberg fick ta över mellan stolparna, i Ottawa Senators 3–1-seger mot Toronto Maple Leafs.

Isac Lundeström fick 15 minuter och 42 sekunder, och gick minus ett, nĂ€r Anaheim Ducks under natten besegrade San JosĂ© Sharks med 4–3. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!