Wibax har vuxit mycket under de senaste åren och uppnådde 2018 en milstolpe i form av en miljard i omsättning. Samtidigt har personalen ökat vilket lett till att man i dag är trångbodda. Därför satsar företaget nu på att bygga ut sina lokaler med hela 1 300 kvadratmeter.

– Våra 75 kontorsplatser kommer att utökas med 36 kontorsrum och ett kreativt kontorslandskap, berättar fastighetschef Andreas Wiklund.

Lokalerna kommer att byggas i två våningar ovanpå de befintliga produktionslokalerna, i anslutning till det nuvarande kontoret. Dessutom tillkommer ett nytt fikarum, en stor terass, personalgym, nytt labb och kontrollrum.

Artikelbild

Hellströms ska bygga nya kontorslokaler på Wibax. Glada representanter för två familjeföretag i Piteå, fr v Jonas Wiklund, Andreas Wiklund och Samuel Hellström.

– Det är ett led i vår satsning på egna produkter. Där har vi redan en stor tillväxt och vi ser det som en investering för fortsatt expansion och ännu bättre kvalitet på det området, säger Jonas Wiklund och fortsätter:

– Vi rekryterar kontinuerligt så stora delar av de nya lokalerna kommer snabbt att tas i anspråk. Samtidigt räknar vi med att ha tagit höjd för fortsatt tillväxt så att vi klarar oss fem till tio år till.

Det blir Hellströms Bygg som kommer att stå för byggnadsarbetet. Byggtiden beräknas till cirka ett år och kostnaden till omkring 40 miljoner kronor.

– Vi är jätteglada över uppdraget från Wibax som är en helt ny kund för oss. Dessutom är vi ju båda familjeföretag som drivs av andra generationens syskonskara, säger Samuel Hellström, vd vid Hellströms Bygg.