Det handlar om Iris Hadar, ett rikstäckande företag som arbetar med funktionsstärkande tjänster, arbetslivsinriktad rehabilitering och matchning för att fler ska ta sig in på arbetsmarknaden.

– Vi har sedan tidigare två pedagogiska stöd och två arbetsterapeuter som sitter ute på Stabenområdet. Men nu i höst startade vi även en verksamhet i centrum som bygger på jobbmatchning, berättar Ulrika Kuoljok och fortsätter:

– Kalix är en attraktiv ort för oss. Det finns en god energi här, många möjligheter och ett starkt lokalt näringsliv. Jag vill ge en eloge till orten Kalix.

I den nya verksamheten jobbar Ulrika just nu tillsammans med två kollegor för att hjälpa personer att hitta arbete.

– Vi har fokus på individen och att snabbt hjälpa denna till arbete. Vi har inga inhouse aktiviteter, seminarium eller andra konstgjorda aktiviteter. Och, oavsett uppdrag, så har vi alltid ettstort hälsofokus. Vi har en hälsovetare som hela tiden har det perspektivet, vilket är en av våra styrkor, säger Ulrika.

Hon är affärssamordnare för hela regionen och kommer, när verksamheten rullar på, att lämna kontoret och i stället ge plats för någon ny medarbetare.

– Vi vill såklart ha en Kalixbo på den stolen då. Jag är bara här under uppstartsfasen, säger Ulrika.