Konferensen Day One anordnas med ambitionen att visa hur hållbara affärer kan bli en fantastisk affärsmöjlighet samtidigt som det bygger en framtid för kommande generationer. Föreläser gör aktörer som bland annat Max burgers, Filippa K, Polarbröd, Coop, Scania och Ikea.

Stefan von Below kommer att prata om kraven och förväntningarna på morgondagens trafik och hur Luleå Lokaltrafik ska bemöta dessa.

Hur jobbar ni på LLT med hållbarhet?

– I stort kan man säga att LLT arbetar med hållbarhet i allt vi gör, naturligtvis i våra krav vid upphandling av bussar men vi satsar också på att utbilda vår personal hur man kör miljövänligt för att minska förbrukningen av bränsle. Vi tittar även på hur våra lokaler, alla inköp och val av drivmedel påverkar miljön, för att nämna några insatser.

Vad tycker du om Day One?

– Helt rätt och i tiden, jätteviktigt att lyfta upp vår världs viktigaste fråga. Sedan är min uppfattning att dagens unga inte längre accepterar att vi fortsätter leva som vi har gjort inom flera områden, vill du göra dig attraktiv för dem så gäller det att placera miljöfrågorna högt upp.

Det är hållbarhetsbyrån Promise som står bakom konferensen. Norrbottens Affärer och Coop Norrbotten är samarbetspartners.