När Veckans Affärer 2017 publicerade listan över landets miljardärer hamnade den Piteåbördige Staffan Persson på plats 168, två placeringar efter fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic. Båda är goda för 1,1 miljarder kronor och ingår i skaran av 184 svenska miljardärer.

Persson grundade nätmäklaren Neonet 1996 och har investerat i bolag som Gant, Tradedoubler, Lexington och Unibet. Han är dessutom vd för Piteå Stadshotell AB samt Swedia Capital AB.

Nu har 62-åringen tillsammans med sonen Fredrik köpt hälften av Stiga Sports AB. Företaget är främst känt för sina bordtennisprodukter och genom Nortal Investment köper Persson ut det amerikanska bolaget Escalade Inc.

Artikelbild

| Stigas vd Andreas Zandrén tillsammans med prins Daniel utanför Stigas fabrik i Eskilstuna.

– Det är så att jag tillsammans med Fredrik har som mål att koncentrera våra investeringar till att bli färre och större. Vi går in i bolaget utan att ha någon exitstrategi alls och ser fram emot att ta del i Stigas utveckling framåt. Det är tre generationer som är engagerade i företaget från familjen Bandstigens sida och det finns otroligt mycket kunnande som vi ser fram emot att jobba ihop med, säger Staffan Persson till Di.se.

I sina ungdomsår spelade Persson själv bordtennis hemma i Piteå för Strömnäs GIF.

– Jag har spelat otroligt mycket både på Stigabord och med Stigaracketar. Som bäst spelade jag i näst högsta divisionen, men det är ju några år sedan, säger han.