I veckan släppte vinterns sista is taget om Norra hamn. Nu är isbanan ett minne blott och Luleåborna kan äntligen bege sig ut på stan för festligheter. I vinter har restaurangbåten Färjan vilat hos Dykab vid Bergnäsbron för underhåll av skrovet. Men i dag (torsdag) styrs skutan mot Norra hamn igen för att förberedas inför premiären nästa fredag.

– Det kommer bli stressigt men det går, konstaterar verksamhetsansvarige Henrik Gröntvedt.

Vad är dina tankar inför premiären?

– Jag hoppas på fint väder bara, så kommer det att bli en kanonpremiär. Det är oerhört många som har bokat till premiären. mycket mer än vanligt, säger Gröntvedt till Norrbottens Affärer.

Hur summerar du förra året, med tanke på det dåliga vädret?

– Det var den sämsta sommaren på 150 år vädermässigt, sa dem. Men helgerna var ganska bra faktiskt, så det blev ändå en hyfsad sommar. Vi hade tur med att få bra väder alla helger förutom en. Under veckorna var det många fler dagar som var dåliga. Vi hade en torsdag som var bra under hela sommaren.

Så affärerna påverkades inte av vädret?

– Jo men det gör de ju. Förra sommaren, i jämförelse med en bra sommar, så omsatte vi 5 miljoner mindre ungefär. Men man får reglera kostnaderna efter sommarens väder.

Är ni klara med årets rekryteringar?

– Ja, det är vi. Totalt allt som allt är det väl en 70 personer ungefär.