Robert Hurula, från Luleå, släppte albumet "Klass" i slutet av februari och spelade så sent som i fredags inför ett utsålt Berns i Stockholm. I sommar återvänder han till Norrbotten då han spelar på Kirunafestivalen.

Hurula belönades med en Grammis för "bästa rock" för sin EP "Oss är allt" och har fått genomgående fina recensioner för plattan "Klass".

– När det var klart att vi får hit honom utbrast jag i ett spontant ”YES!”. Det känns verkligen som en perfekt bokning, säger festivalgeneral Alex Olofsson i ett pressmeddelande.

Artikelbild

– Hurulas gamla band (Masshysteri) var i mångt och mycket soundtracket till min egen och många andras ungdom i Kiruna. Så det känns jättekul att vi nu lyckas ta honom hit.

STOR INTERVJU: "Det hårda finns i orden"

KRÖNIKA: "Och vinnaren är Kirunafestivalen"

RANKING: Här är Kirunafestivalens bästa bokningar genom tiderna

Sedan tidigare är Veronica Maggio, Linnea Henriksson, Miriam Bryant, Tungevaag & Raaban och Hanna Ferm och Liamoo klara som tunga akter på Kirunafestivalens 20-årsjubileum.

– Jag tror att Hurulas konsert på festivalen kommer att bli en måttstock. Som liveartist är han något extra. Missar man det här på festivalen så kommer man att få ångra sig, säger Alex Olofsson.