Den 15 februari kommer Melodifestivalen till Luleå och Coop Norrbotten Arena och vilka som hälsar publiken välkomna presenterades under tisdagen.

Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin heter årets programledare.

– Det har varit en dröm för mig i många år, konstaterar Lina Hedlund, som själv tävlat sex gånger i Melodifestivalen, i ett pressmeddelande.

Artistkollegan Linnea Henriksson säger att hon trodde att någon ringt fel när hon fick frågan.

– Det är världens största ära! Är så bubblande glad över förtroendet att få ta hand om svenska folket och alla som tävlar i denna fest alla är inbjudna till. Och som låtskrivare är det mäktigt att sex veckor varje år handlar om att hitta den bästa låten, att hela Sverige engagerar sig i något så nördigt som textrader och tonartshöjningar. Ska bli superspännande att få ta del av det såhär.

Vad kan då publiken i Luleå förvänta sig av trion?

– Massa skoj, humor och värme! Och kanske bus? Jag tror det kan bli bus. Det bästa tror jag är att alla tre tar tävlingen på allvar, vi är genuint intresserade av att vi ska skicka vårt absolut bästa bidrag till Eurovision Song Contest. Det känns som att det är Sveriges tur, visst gör det? säger David Sundin, som programledde Kristallengalan

– Att vi ska ha kul ihop! Vi är alla Mello-fans som älskar direktsändning och har inga anledningar till att hålla igen. Nu kööööör vi! säger Linnea Henriksson i pressmeddelandet.