På tisdag kommer julshowen ”Christmas Night” till Kulturens hus där Thomas Di Leva, Molly Sandén och David Lindgren står för på paketet. Till skillnad mot Sandén och Lindgren är Di Leva inte lika stöpt i showkostymen.

Många ser på dig som ett övernaturligt väsen som är svår att sätta in i en klassisk julshow. Är det så?

– En del tror det, men de som följer mig som artist ser nog flera delar av mig. Står man långt ifrån ser man budskapet, visionen och artisteriet och då blir det den delen som fastnar. Men följer man mig på Facebook och pratar med mig på gatan får man en mer jordad bild, säger Thomas Di Leva.

Artikelbild

| På gång. Turnén inleddes för knappt två veckor sedan och pågår fram till jul.

Så även du kör tacos på fredagarna?

– Nej, det gör jag inte (skratt), så jordad är jag inte. Men jag tror att min fru Sofia har gjort vegantacos någon gång, det var ett tag sedan.

LÄS MER: Molly Sandén väljer LÅ före LA: "Jag hade nog sommarens bästa kväll förra året i Luleå"

Följer du ”Idol” då?

Artikelbild

Jämlike? Grinchen gillar inte julklappar och jultraditioner – precis som Thomas Di Leva.

– Nej, jag är inget stort fan av ”Idol”. Jag tycker att det är fantastiskt att ungdomar har drömmar som jag själv hade, men jag tror inte att jag hade överlevt en "Idol"-jury. Då hade jag inte blivit artist, man måste hitta sin egen väg att gå här i livet. Så har jag levt och så vill jag att det ska vara, jag vill inte att en jury ska bedöma om jag duger eller inte (skratt) – det är ju helt sjukt när man tänker på det, säger Di Leva.

– Jag tycker ungdomarna borde göra uppror, på min tid hade vi punkuppror. Jag vill ha mer sådant och inte se ungdomar som står i kö för att bli bedömda av vuxna människor i en jury.

Artikelbild

| Trio. Molly Sandén, David Lindgren och Thomas Di Leva utgör "Christmas Night".

Hur mycket julmänniska är du?

– På en skala ett till tio kanske en sjua. Det är skönt att stänga av under julveckan och bara vara med familj och vänner, prata med varandra och inte göra något särskilt. Det är skönt att kunna umgås utan att göra något – kanske äta, gå på en promenad och vara ute i skogen. Julens kärlek för mig är den här gemenskapen.

LÄS MER: Melodifestivalens programledare till Luleå: "Skönt att komma upp"

Hur är du med jultraditioner?

– Jag är inte så mycket för traditioner men vi har julgran och tomte och sådant för barnens skull. Men inte för mig personligen, för mig räcker det med att tända ett ljus.

Tittar du på Kalle Anka?

– Nej, jag tror inte att vi har tittat på det ännu. I år kanske den yngsta vill se det, men 16-åringen är inte intresserad av det längre. Han vill bara hänga med sina kompisar hela tiden, han kommer när han är hungrig (skratt).

Gillar du julmusik?

– Nja, det finns en del. Min favorit är ”Ave Maria” (skratt), det tycker jag är den bästa jullåten. Men jag är inte så förtjust i ”Bjällerklang” och sådant, det tycker jag inte är så kul, jag gillar mer de som är fulla av hjärta och eftertänksamhet. Det är det som är julen för mig.