Danske Nikolaj Coster-Waldau är en av världens just nu hetaste skådespelare i och med att han gör rollen som Jamie Lannister i populära HBO-serien "Game of thrones".

Under måndagen kunde vi berätta att filmen ”Självmordsturisten”, där Coster-Waldau spelar huvudrollen, skulle spela in skoterscener i närheten av Luleå. Första utlåtandet var att inspelningen skulle ske på torsdag, men redan under tisdagen var ett filmteam ute och filmade på isarna.

Nikolaj Coster-Waldau lade själv ut ett filmklipp på sin Instagram med snöiga vyer och en skoter. Senare under kvällen besökte skådespelaren restaurangen Hemmagastronomi tillsammans med en bekant, där han fick sitta tämligen ostört längst in i lokalen och avnjuta en flera timmar lång middag.

Artikelbild

På sin Instagram lade skådespelaren ut en film med snöiga vyer och en skoter under tisdagen.

Hemlighetsmakeriet är stort kring filminspelningen och ingen som har med produktionen att göra tillåts säga var eller när den spelas in. Anledningen till det hastigt påkomna besöket i Luleå är att det saknas snö i Norge, där inspelningarna skulle ha genomförts.

Den åttonde säsongen av succéserien "Game of thrones" får premiär i april 2019 och sägs vara den sista säsongen. Serien har varit en stor succé och i september utsågs "Game of thrones" till bästa dramaserie på den prestigefulla Emmygalan.

LÄS MER: Luleåvyer i Game of thrones-stjärnornas film

Filmen ”Självmordsturisten” har spelats in sedan oktober och är en samproduktion mellan olika länder och finansiärer. Förrutom Nikolaj Coster-Waldau syns bland andra Robert Aramayo (unga Ned Stark i ”Game of thrones”), svenska Tuva Novotny och ”Peaky Blinders” Jan Bijvoet i rollistan. Filmen produceras av danska Snowglobe och är, enligt ett pressmeddelande, deras mest ambitiösa film hittills.