Lovisa Lindberg Lekfalk studerar för tillfället sista året på Performing arts school i Göteborg och spelar huvudrollen i norrbottniska musikalen "Leva livet". Efter utbildningens slut inleds repetitionerna till "Häxorna i Eastwick", där hon tar plats i ensemblen bredvid namn som Peter Jöback, Sussie Eriksson, Kayo Söderberg och Vanna Rosenberg.

– Det känns jättekul, det är väldigt många känslor. Jag längtar jättemycket och är väldigt taggad över att det ska hända – men också ganska nervös. Jag kommer verkligen vilja göra det bra, säger Lindberg Lekfalk.

Jobbet är Lovisa Lindberg Lekfalks andra riktiga musikaljobb efter "Leva livet" och det första hon sökte. Trots att klasskamraterna sa att det inte var någon idé att ens hoppas på audition gick det vägen efter en lång process av provspel.

Artikelbild

| Lovisa Lindberg Lekfalk (till höger) har fått en roll i musikalen "Häxorna i Eastwick" på Cirkus i Stockholm, tillsammans med stjärnor som Sussie Eriksson och Peter Jöback.

– Bara att bli kallad till audition tyckte jag var jättestort (skratt) – och då var det en väldigt lång bit kvar, säger Lindberg Lekfalk.

LÄS MER: Jöback gör huvudroll i "Häxorna i Eastwick"

John Updikes bok ”Häxorna i Eastwick” fick sitt genombrott som film med Jack Nicholson, Cher och Michelle Pfeiffer i rollerna. År 2000 gjordes filmen till musikal i London och den 19 september är det premiär i Sverige. Lovisa Lindberg Lekfalk tar del i ensemblen som en av byborna, med möjlighet till inhopp i rollerna Jennifer och "Little girl".

– Jag kommer få göra så mycket olika grejer och kommer verkligen bli utmanad. Det var så lång auditionprocess att jag får luta mig tillbaka och lita på att jag har bevisat för dem flera gånger att jag kommer passa för det här, säger hon.

Artikelbild

| Delar av ensemblen bakom musikaluppsättningen av ”Häxorna i Eastwick”, som har premiär 19 september på Cirkus i Stockholm. Pressbild.

I november fick hon beskedet att hon antagits till musikalen, som huserar på Cirkus i Stockholm, och har varit tvungen att hålla tyst om glädjebeskedet fram till i torsdags.

– Jag blev så otroligt chockad. Kvällen innan trodde jag att jag var helt chanslös, de andra var så otroligt bra, så jag tog ut min förlust i förväg och tänkte att det var lika bra att gråta direkt, säger hon och skrattar.

Artikelbild

| Lovisa Lindberg Lekfalk spelar för tillfället musikalen "Leva livet" med två kvällar i Luleå i slutet av mars.

– När de ringde och sa att jag fått en plats kunde jag inte tro att det var sant.

Förhoppningen är att musikalen ska bli en liknande succé som "Leva livet", men i en större skala. Musikalen om Lill-Babs gör för tillfället extrainsatta kvällar och spelas närmast i Robertsfors (29/3), på Norrbottensteatern (30/3) och Kulturens hus (31/3).

Artikelbild

| Sussie Eriksson gör rollen som Felicia i musikalen ”Häxorna i Eastwick”, som hamnar i konflikt med Peter Jöbacks karaktär Daryl Van Horne.

– Det är så kul, den har verkligen varit superrolig att göra. Det är kul att jag nu går från landets minsta scen till landets största scen på ett halvår (skratt), men både är lika viktiga för mig, säger Lovisa Lindberg Lekfalk.