Kitteltältet på Piteå dansar och ler har blivit en återkommande höjdpunkt med stora namn på scenen. Förra året stod bland andra Kaliffa, Tjuvjakt och Kapten Röd på scenen i Kitteltältet, som är enda området under festivalen som kräver inträdesbiljett.

Till sommaren, då PDOL arrangeras 24–28 juli, ser det ut att bli ännu en stark upplaga. Molly Sandén och Muwana har redan presenterats som bokade artister.

Molly Sandén har ett starkt år bakom sig, där både singlarna "Sand" och "Större" blivit stora hits. I slutet av februari släppte hon singeln "Den som e den" och snart kommer nästa album.

Artikelbild

| Mwuana

– Jag har haft så mycket att få ur mig, tror jag, så vi kände att vi måste ut med ett till innan sommaren, sa Sandén i en intervju i Mix Megapol.

Robin "Mwuana" Nyström, som nyligen släppt två nya singlar, har blivit en av landets mest hyllade rappare efter debutalbumet "Triller" från 2017.

– Det är som en surrealistisk dröm. Det är sjukt när så många människor viger sin fokus och tid åt att titta på dig. I början kommer man knappt ihåg vad som hänt. Man rider mest på adrenalin, men efter 50 spelningar har du fått en distans till det. Det uppskattar jag i dag. Det är häftigt när man vågar ta tempen på nuet, sa han i en intervju med TT.