2014 släppte Tobias Lindvall och Jonas Eriksson John Ash Trips debutalbum "6:10", 2016 kom uppföljaren "Come Passion" och 2018 är frågan given.

– Vi har ett tredje album på gång, vi har börjat spela in det två gånger, säger Eriksson.

4 låtar är inspelade och ytterligare 15 ligger och väntar i studion. Men möjligheten att spela in musik på Jonas Erikssons gård har inte bara fördelar, att hela tiden kunna spela in musik gör även att duon hela tiden har möjlighet att skjuta upp arbetet. Målsättningen är att släppa ett nytt album under året, men tiden är knapp.

Artikelbild

| John Ash Trips, Jonas Eriksson och Tobias Lindvall, jobbar på sitt tredje album.

– Nu har vi fler låtar än vad vi behöver, vilket vi inte haft tidigare. Då kan vi spela in alla låtar och göra ett urval där vi plockar ut guldkornen, säger Jonas Eriksson.

LÄS MER: Luleåartisten Jimmy Tikkanen om uppbrottet med sin pappa

Ett smakprov på vad som komma skall går redan att höra i och med John Ash Trips deltagande i musiktävlingen P4 Nästa, där låten "My Name" tagit sig till torsdagens final. Efter flera år av tjat från närstående till bandet föddes låten som hörde hemma på radio.

– Nu har vi skrivit en jävla hit, det här är en P3-hit – den har inte bara kommit dit ännu, säger Jonas Eriksson.

Artikelbild

| Singeln "My Name" har potential att bli en riktig radiohit tycker Jonas Eriksson och Tobias Lindvall i John Ash Trips. "Det hade varit häftigt att testa det där och höra hur vi låter på en stor scen", säger Lindvall.

Tobias Lindvall:

– Det är ju faktiskt sant, den här kan alla sjunga med i – det kommer alla i världen göra.

LÄS MER: Musiken hjälpte honom genom sömnlösa nätter

En radiostation i Los Angeles har också börjat spela låten "If she" och samtidigt som John Ash Trips sakta dragit upp rötterna ur rootsmusiken ser de framför sig hur framgången ska växa. "Då finns inga gränser", resonerar Tobias Lindvall som drömmer om större arenor.

– Det hade varit häftigt att få testa det där och höra hur vi låter på en så stor scen, att få se om det finns en publik för det. Jag tror att det finns någonstans där ute, om det skulle vara 5 000 personer som tycker att vi är bra på samma ställe – och det finns det ju. Det hade varit så fränt, säger han.

LÄS MER: Hiphop-hoppet från Luleå om vändningen

Sedan första skivan har ljudbilden vuxit för varje släpp och begränsningen med två personer på scenen har börjat gnaga i duon.

– Ljudmässigt är det inte långt borta till att vi plockar in fler medlemmar. Vi gjorde ett förstärkarbyte inför förra plattan eftersom våra radioapparater var för trötta jämfört med hur det lät på plattan, säger Jonas Eriksson.

– Nog har jag känt ibland att vi saknar något av det som lagts på i studion, det är farligt för mig. Då börjar jag tänka på det för mycket.

Sångaren som även spelar baskagge, gitarr och piano har köpt på sig en pedal steel och gitarristen och muspelaren Tobias Lindvall, som utrustats med basgitarr och funderar på att ge sig på trummor, är inte rädd för tanken på draghjälp.

– Jag är öppen för att prova någon gång, på ett jam eller rep, bara för att vi ska få en känsla. Sedan behöver det inte betyda att det ska vara så, säger han.

LÄS MER: Prana Belle: "Känslan av att inte passa in kommer tillbaka"

Det senaste året har John Ash Trips blivit något av ett husband på Bryggeriet, där de presenterar en helt ny låt på lördag,  och Tobias Lindvall och Jonas Eriksson säger att spelningarna där ger dem kreativt spelrum.

– Vi får lite mer utrymme att våga, det kommer nog märkas längre fram också. Det kan till och med bli någon gästartist framöver, kanske på lördag, säger Lindvall.