För ett år sedan stod de på Hamnfestivalens största scen. I början av konserten var det glest med publik – sedan strömmade den till efter ett par låtar, och till slut stod det hundratals personer framför scenen, minns sångaren och gitarristen Billy Keinström.

– Det var härligt. Där kändes det som att vi hade hittat någon grej, säger han.

Det var för tre år sedan som bandet bildades efter att Billy Keinström och Peter Parkkila fattat tycke för varandras musiksmak på högstadiet. Kort senare anslöt brorsan Markus Parkkila och även Alexander Forsström på trummor. Billy Keinström menar att det är svårt att ta sig fram som gitarrdrivet band i Luleå. Speciellt om man spelar en tung variant av grunge-rock. Livescenen är för liten, menar han.

– Det är svårt att etablera sig i Luleå. Jag tror många hellre går på en bar än att gå och titta på liveband, säger han.

Samtidigt tillstår han att det har gått bättre för Venegence än majoriteten av de band som startas i högstadieåldern. Förra året drog de hem strålande recensioner av Kurirens recensent. Och den här gången ställer de sig på scenen med två månader färska EP:n ”Preincarnation” i ryggen som finns tillgänglig på Spotify.