Läs mer:

11 saker du hellre ska äta innan läggdags

6 knep för att få bättre sömn

Nedan är hela listan!

1) Godis, bakverk och glass.

Socker ger dig en massvis av energi direkt. Undvik framför allt choklad. Nästan alla typer av choklad innehåller olika nivåer av koffein som har en uppiggande effekt. Mörk choklad är full av andra stimulerande ämnen som kan öka pulsen. När det gäller glassen är den höga sockerhalten i kombination med fett ingen bra kombo.

2) Stark mat.

Stark mat producerar magsyra vilket i sin tur kan orsaka uppsvälldhet och halsbränna. Måste du ha stark mat så bör du äta det minst fyra timmar innan sängdags.

3) Flingor.

Vissa sorter innehåller höga halter raffinerat socker och höga nivåer av kolhydrater. De ger sig på ditt blodsocker och är inte direkt bra för sömnen.

4) Alkohol.

Det är en missuppfattning att alkohol kan hjälpa dig att sova. Om du tar ett glas innan läggdags kommer sömnen att bli störd och kroppen uttorkad. Dessutom är alkohol beroendeframkallande.

5) Citrusfrukter.

Citrusfrukter kan ge halsbränna och sura uppstötningar.

6) Pasta.

Pasta innehåller mängder med kolhydrater som sätter sig på dina kärlekshandtag om du äter det just innan läggdags. Pasta innehar dessutom ett högt glykemiskt index, vilket påverkar dina blodsockernivåer.

7) Pizza och hamburgare.

Tomatsåsen i pizzan innehåller mycket syra som gör att du kan få sura uppstötningar. Samma sak gäller fett och ost som även gå att hitta på hamburgaren.

8) Kaffe.

Koffein stör sömnen. Men även kaffe utan koffein kan göra att du sover dåligt, på grund av att det ökar mängden magsyra och kan orsaka sura uppstötningar.

9) Rött kött.

Kött innehåller mycket protein och järn vilket kroppen har svårt att bryta ner. Det innebär att köttet ligger kvar i magen ett bra tag om du försöker sova direkt efter måltiden.

10) Lök.

Lök skapar gaser och ger orolig mage.

11) Selleri

Selleri är naturligt vätskedrivande, vilket innebär att du kommer att vakna upp och behöva kissa.

Källa: Må bra, Huffington Post, Expressen, Topphalsa.se, Aftonbladet, Metro.

Läs mer:

11 saker du hellre ska äta innan läggdags

6 knep för att få bättre sömn