Vilka hemligheter har piloter? Det har BBC, Independent och Huffington Post tagit reda på genom att gå i genom nätforumen Quora respektive Reddit.

Kuriren har plockat ut sju av alla punkter och sammanställt en lista, håll till godo!

1) Undvik kaffet.

Artikelbild

En anonym pilot råder passagerarna att hålla sig i från den bruna sörjan. ”Dricksvattnet är motbjudande – man för in kemikalier i vattentankarna för att förhindra att bakterier gror. Men kaffets dåliga smak är inte smaken av kaffe – det är smaken av kemikalier”.

2) Telefonanvändning.

Mobiltelefoner kan användas när som helst under en flygning. Det finns inge bevis på att elektronik eller telefoner kan skada flygplanets system. En användare på Quora säger att piloterna använder sina mobiltelefoner då och då.

3) Rengöringen.

Artikelbild

Filtarna är inte nytvättade, inte stolsbrickan heller. Filtarna byts före dagens första flight, brickorna torkas av lika ofta, sedan får de vara som de är till nästa dag.

4) Turbulens och säkerhetsbälte.

Även om piloterna alltid uppmanar dig att spänna fast säkerhetsbältet för din säkerhet, så oroar sig inte många piloter om några gupp. De flesta krascher inträffar vid start och landning. Du behöver egentligen inte oroa dig för turbulens förrän flygvärdinnorna sätter sig ned och spänner fast sig vid sina säten.

5) Sovande piloter.

Piloter somnar under flygningen. Cirka hälften har somnat till enligt en undersökning i Sverige, Norge och Storbritannien. En tredjedel har till och med vaknat upp och funnit den andre piloten sovande.

6) Uppgradering.

Du kan bli uppgraderad efter takeoff. Det händer inte ofta, men finns det lediga platser och extra businessklassmat är det möjligt. Det hjälper att vara trevlig, välklädd, gravid, väldigt lång, snygg, eller kompis med flygvärdinnan.

7) Kranvatten.

Drick aldrig kranvattnet, rör det helst inte. Vattnet fylls på i en ledning alldeles bredvid avloppsledningen, ofta samtidigt och av samma person. I ett test Wall Street Journal gjorde 2002 låg bakterienivån ”tiotals, ibland hundratals gånger över de amerikanska gränsvärdena”.

Fotnot: Vad är nätforumen Quora och Reddit?

Quora är en webbplats där frågor ställs, besvaras, redigeras och organiseras av dess gemenskap av användare. Företaget grundades i juni 2009 och webbplatsen gjordes tillgänglig för allmänheten den 21 juni 2010. Sedan dess har sajten fått mer än en halv miljon registrerade användare.

Reddit är en social nyhetssida på Internet. Användare kan förutom att läsa innehållet också posta egna länkar till innehåll på nätet eller posta "self"-poster som innehåller användarskapad text. Andra användare kan sedan antingen rösta "upp" eller "ner" de postade länkarna, och de mest framgångsrika länkarna når då framsidan. Reddit hade under juni 2014 enligt WolframAlpha mellan 22 och 26 miljoner unika besökare per dag, vilket gjorde Reddit till den 50:e största webbsidan på internet.

Gillar du listor? Kuriren har fler i arkivet:

Krama, Ligga och Korva – har du koll på länets orter?

Kuriren listar: 11 produkter som du alltid kommer hem med från Ikea

Här är världens 25 populäraste resmål

Lista: Här är världens 10 rikaste personer

14 personer du inte visste är från Norrbotten 

Topplista: Här är världens 10 rikaste personer

De dyraste lägenheterna i Luleå 2015.

De hade högst inkomst i din kommun.

14 Luleåsaker du bara minns om du var ung på 80- och 90-talet

De 10 bästa skidåkarna i Norrbotten genom tiderna.

Norrbottens 10 bästa herrfotbollsspelare

Lika som bär – kolla in sportstjärnornas dubbelgångare

Kändisar som håller på Luleå Hockey