Här följer ett urval av händelser som polisen sammanställt.

02.24 Rattfylleri, Notviken, Luleå

Polis stoppar och kontrollerar föraren av en personbil. Mannen, som är i 20-årsåldern, blåser positivt i sållningsinstrumentet och tas med till polisstation för vidare provtagning. En anmälan om grovt rattfylleri samt olovlig körning upprättas. Bilnycklarna omhändertas enligt Polislagen 24.

02.40 Hemfridsbrott, Bergnäset, Luleå

Polis kontaktas då ett inbrottslarm går i ett hus. Patrull åker till platsen och påträffat där en man i 20-årsåldern som tagit sig in i huset. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan upprättas också för två fall av skadegörelse samt hemfridsbrott. Tidigare under natten misstänks han även ha slagit sönder en ruta på en annan bostad i närheten.

03.11 Smitning från trafikolycka, Jokkmokk

Polisen kontaktas angående en bil som ligger i vattnet i närheten av Jokkmokksvägen. En person från olycksbilen förs till vård av förbipasserande, men ska enligt initiala uppgifter, inte ha några allvarligare skador. Polisen åker till olycksplatsen och gör en platsundersökning. De upprättar också en anmälan om smitning från trafikolycka.

03.18 Drograttfylleri, Kiruna

Polis stoppar och kontrollerar en personbil i centrala Kiruna. Då misstanke uppstår om att föraren, en man i 30-årsåldern, är påverkad av narkotika tas han med för kroppsbesiktning. Förhör hålls och en anmälan om drograttfylleri samt ringa narkotikabrott upprättas.