1 Kan ni berätta om bakgrunden till det här?

P: ­– I somras fick jag veta att min syster i Angola hade fått bröstcancer. Jag kom till Sverige för sex år sedan som ensamkommande barn och har inte så mycket pengar att hjälpa henne med, och det gjorde mig väldigt stressad. Jag skickade alla pengar som jag fått ihop från mitt sommarjobb till henne för att hon skulle få vård så snart som möjligt. Men Angola är ett väldigt korrupt land och vården är bristfällig så min syster har inte fått den behandling hon behöver. Jag berättade för Ingrid om min situation och hon föreslog att vi skulle anordna en konsert för att samla in pengar.

I: ­– Jag gick ut estetprogrammet med inriktning sång i våras och Paulo går sista året på textil och design. Vi känner mycket folk som sjunger, dansar och håller på med teater så det kändes som en bra idé att göra en föreställning. Både mina och Paulos klasskamrater ville hjälpa till och vaktmästaren på skolan erbjöd oss att använda aulan. Vi har samlat en massa vänner, det är bara folk vi känner som är med och hjälper till. Våra kontakter, mammas musikkontakter, mina kompisar som sjunger, Paulos kompisar som dansar. Det var ganska självklart att det skulle bli just en konsert eftersom vi båda håller på med dans och musik.

2 Hur har det varit att jobba med det här projektet?

P: ­– Ibland får jag ångest för att jag lämnat min yngre bror och syster i Angola. Jag betalar min moster för att ta hand om dem men det är ändå jobbigt att ha dem så långt borta. Att göra det här projektet betyder mycket för mig, och att jag får göra det tillsammans med Ingrid och hennes familj är fantastiskt. Jag har ju ingen egen familj i Sverige och har bott här själv under lång tid. Den senaste tiden har jag känt mig trygg, för jag har Ingrids familj som hjälper mig. Hela familjen är med under den här kvällen, det finns inget bättre än att ha dem runt sig.

I: ­– Min mamma Katarina spelar trummor och hennes band Ramblin’ Minds ska vara med i konserten. Och min moster Terese är också med och sjunger. Och Anna-Sofia från Idol, det ska bli jätte­spännande.

3 Hur länge har ni hållit på med för­beredelserna?

I: – Idén kom efter sommaren, men vi började arbeta med det på riktigt i början av november. Vi har även marknadsfört evenemanget på facebook, och bjudit in hur mycket folk som helst.

4 Vilka tror ni kommer?

I: – Främst goda vänner, men vi hoppas att det även spritt sig på skolan, till vänners vänner och familjer, till tidigare elever och bland kompisar till dem som ska uppträda. Jag tror att det kommer att gå bra.

5 Hur känns det nu, när det snart är dags?

I: – Det ska bli jättekul och jätte­spännande. Vi har fortfarande lite smågrejer kvar, men det blir bara roligare ju mer det närmar sig. Och vi hinner klart i tid, det vet jag.

P: –Det går bra, allt har gått som det ska, bättre än vad jag trodde, faktiskt. Men vi har varit så fokuserade på själva konserten, att vi nästan glömmer bor att vi ska uppträda.

6 Så ni ska stå på scenen själva också?

P: – Ja! Jag vill inte missa den chansen, så jag ska dansa. Jag är från en dansfamilj, och Ingrid från en musikfamilj. Jag ska köra afrohouse tillsammans med en annan kille. Koreografin gjorde vi redan i november och har tränat den senaste veckan.

I: – Och jag ska sjunga. Jag håller mest på med pop, rhythm’n’blues, lite soul, lite Aretha. Det ska bli kul. Paulo har peppat mig jättemycket, han säger: det ska gå ännu bättre den här gången, slappna av, nu kör du hårt. Det har varit till stor hjälp för mig.

P: – Hon har världens bästa röst. Jag pressar henne lite, ser ut som hennes föräldrar när hon sjunger. Vi har varit ihop i tre år nu, och peppar varandra. Det ska bli så spännande att se när hon sjunger. Jag tänker inte låta henne faila på såna grejer, och inte hon mig heller.

7 När är konserten?

I: – I dag, lördag, klockan 18 drar vi i gång, så det är bara att komma till aulan. Det blir en ganska lång konsert, nästan två timmar, med ett fullspäckat program. Det blir jättebra.

P: – Entrén är valfri. Man får betala om man vill, men behöver inte. Vi tycker att det känns bättre att man får ge om man känner för det, och hur mycket man vill. Vi ska skicka runt en bössa i publiken för den som vill, och man kan även swisha till Ingrid på telefonnummer 0730–68 72 69.