Han är ny ordförande i MP Norrbotten

"Vi ska komma tillbaka i Regionen." Orden kommer från Sven Nordlund, ny ordförande i Miljöpartiet i Norrbotten.

Sven Nordlund är ny ordförande i Miljöpartiet Norrbotten.

Sven Nordlund är ny ordförande i Miljöpartiet Norrbotten.

Foto: Lotta Nilsson

Kalix kommun2019-10-17 06:45

Sven Nordlund, Kalix, har varit vice ordförande i Miljöpartiet i Norrbotten, men han är nu ny ordförande efter Henrik Ölvebo, Gällivare.

Så, hur mår Miljöpartiet i länet?

– Jag skulle säga att vi mår ganska bra. Vi är i dag oerhört starka i Jokkmokk och Gällivare. Vi ser en föryngring i Luleå och Piteå. De är relativt aktiva i Boden. Vi har ett antal nya medlemmar, och viss föryngring, i Kalix där medlemsantalet är ganska stadigt mellan 25 och 30, säger Sven Nordlund.

Hur kommer det att märkas att du är ordförande på länsplanet?

– Jag ska försöka åka runt till lokalföreningarna i länet. Vi ska ta fram en plan för hur vi ska ta oss tillbaka i Regionen nästa val. Kollektivtrafik och andra infrastrukturfrågor arbetar vi redan med, vi behöver ett bra program för sjukvårdsfrågorna, säger Sven Nordlund som i analysen av vad som gjorde att Miljöpartiet åkte ur i Regionen säger så här:

– En sak är att det är möjligt att vi hade ett för sent byte av första namn till Regionen.

Valet gick inte så bra i Kalix heller?

– Vi tappade röster, men vi var fortfarande dubbelt så stora lokalt jämfört antalet röster på riksplanet. Helt klart har vi ändå ett jobb att göra, det finns många saker egentligen. En del är att vi måste bli tydligare med vad vi vill, och gå ut och säga det också. Vi har varit med och styrt flera mandatperioder och det är lätt att hamna i skymundan, säger Sven Nordlund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!