Kent Nilsson avled nyligen efter en längre tids sjukdom. Vid sin bortgång hade 65-åringen ett stort antal år bakom sig inom Hells Angels.

När Kent Nilsson fördes till sista vilan på fredagen valde ett stort antal Hells Angels-medlemmar från hela Europa att närvara vid begravningen i centrala Överkalix.

Drygt en timme innan begravningsgudstjänsten startade i kyrkan började Hells Angelsmedlemmar samlas. Bilar fyllde parkeringarna i det lilla samhället samtidigt som män, klädda i västar med det beryktade emblemet, klev av bussar och som transporterat dem från Luleå.

Artikelbild

| Bussar och bilar fraktade det stora antalet personer inom organisationens Hells Angels som valt att närvara när en medlem begravdes.

Jörgen Eriksson, president i Hells Angels avdelning i Luleå, och den fullvärdige medlemmen Miika Silvennoinen tog emot de som valt att närvara vid begravningen utanför kyrkan.

Det stora antalet som sökt sig till Överkalix kom från de 15-talet fullvärdiga avdelningar som finns i Sverige. Vid sidan av dem hade män från Norge, Finland, Danmark och flera andra länder i Europa rest hela vägen till Norrbotten.

En man bar ett emblem på sin väst som visade att han var president i Costa del Sol i Spanien. En annan företrädde organisationen i Österrike.

Vid sidan av det stora antalet fullvärdiga medlemmar fanns även underhuggare i form av medlemmar i klubbarnas Red and white crew-avdelningar på plats. Ett stort antal män från supporterklubbar som Red Devils MC deltog också i begravningen i Överkalix.

Artikelbild

| En av många medlemmar som sökt sig till Överkalix promenerar mot kyrkan och gravsättningen.

Kent Nilsson hade vid sidan av Jörgen Eriksson och en handfull andra män stor del i uppbyggnaden av Hells Angels avdelning i Luleå. Han fanns med vid flytten från Kalix och uppgraderingen till Red Devis MC i början av 2000-talet och hela vägen till ett fullvärdigt medlemskap hösten 2009.

Då var Kent Nilsson en av sju medlemmar.

Artikelbild

Enligt en källa valde polisledningen att hålla nere bevakningen i Överkalix.

Till Norrbottens Media säger Lars Öberg, lokalpolisområdeschef i östra Norrbotten:

– Vi vet att det är en begravning av en fullvärdig Hells Angelsmedlem i dag, och vi har en viss bevakning. Så mycket kan jag säga. Jag vill inte säga så mycket mer.

Begravningsgudstjänsten tog en drygt en timme innan kistan med Kent Nilsson bars ut till gravsättningen av bland annat Jörgen Eriksson.