En kväll i mitten av lägerveckan Beats summer dance camp i Öjebyn hade deltagare och ledare gått till badplatsen Hamnviken. Eftersom Olga Irogoroste inte kan simma höll hon sig på bryggan. En lägerdeltagare, som inte kände till att Olga inte var så bra på att simma, puttade till Olga på skoj vilket gjorde att hon föll i vattnet.

– Jag hade panik för jag kunde inte simma uppåt, säger Olga Irogoroste.

Elise Sjölund som bara var några meter ifrån förstod snabbt att något inte stod rätt till med Olga Irogoroste.

Artikelbild

| Elise Sjölund från Sollentuna reagerade snabbt när hon såg att Olga Irogoroste inte kunde ta sig upp ur vattnet. "Det är inte bara jag som hjälper till det är folk hela

– Jag förstod ganska direkt att det inte gick så bra för henne att simma. Då simmade jag dit och försökte få upp henne till ytan. Hon hängde lite på mig så jag fick lite svårt att simma och så. Sedan ropade jag på hjälp och då kom ledarna därifrån och hjälpte till att lyfta upp henne på bryggan, säger Elise Sjölund som inte tvekade att hjälpa till.

– Det går så snabbt så man hinner inte riktigt tänka, säger Elise Sjölund.

Marie Tuvesson som är lägerchef för danslägret fanns också på badplatsen.

– Så hör jag hur tjejerna skriker: ”Hon kan inte simma”. Då vänder jag mig om och då ser jag Elise Sjölund hur hon då med sin pyttekropp bär upp Olga med ena armen och simmar med andra handen och försöker få upp Olga så att hon får luft, säger Tuvesson och fortsätter:

Artikelbild

| Olga Irogoroste är idag mycket tacksam för Elise Sjölunds insats. "Om det inte var för henne så skulle jag inte vara här idag och göra vad jag gör", säger Olga

– Det var som att hon fick någon superhjältekraft. Hur Elise kunde få upp Olga ur vattnet? Det var så coolt gjort.

Idag är Olga Irogoroste mycket tacksam för Elise hjältemod.

Artikelbild

– Om det inte var för henne så skulle jag inte vara här idag och göra vad jag gör. Jag är mycket tacksam för hennes hjälp, säger Olga Irogoroste.

– Jag är glad att jag fick hjälpa till. Jag är glad att alla andra på lägret reagerade så bra så att jag inte blev så rädd eller så, säger Elise Sjölund.

I slutet av lägerveckan har man en dansuppvisning för alla deltagare och deras föräldrar. Ledarna har även gjort ett diplom som man delar ut till Elise Sjölund och utser henne till veckans hjälte.

– Då står jag framför alla och så tittar jag bak och då står Elise och gråter för hon förstår att det är henne vi pratar om. Sedan ska jag överlämna den här och då kommer Olga och hon har jättemycket tårar över hela ansiktet och de kramas. Så tittar jag tillbaka på de andra ledarna och ser hur alla gråter spruttårar och sedan blev det som en gruppkram, säger Marie Tuvesson.

– Alla typ grät och det var väldigt känslosamt att stå där, säger Elise Sjölund.