Lista: De är sämst på körprovet

Trafikverket har listat alla norrbottningar som misslyckats med körprovet 15 eller mer gånger. Nio personer i Norrbotten har tillsammans gjort 189 körprov.

Trafikverket har listat alla norrbottningar som misslyckats med körprovet 15 eller mer gånger.

Trafikverket har listat alla norrbottningar som misslyckats med körprovet 15 eller mer gånger.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Norrbotten2019-10-22 15:13

Nervositeten är ofta på topp inför uppkörningen eller körprovet som det heter. Vissa hanterar stressen – andra klappar ihop totalt. Trafikverket har nu släppt en lista med de personer i Sverige som misslyckats med körprovet 15 gånger eller fler. 

Det visar sig att nio personer i Norrbotten tillsammans har 189 genomförda körprov under bältet. Ett körprov kostar minst 800 kronor så blir det en del pengar – sammantaget 151 200 kronor för de nio personerna och då är inte teoriprov, körkortslektioner och andra tillägg inräknade.

De två personerna som har försökt mest i Norrbotten är en person från Arvidsjaur och en från Öjebyn. De har båda gjort 29 körprov vardera innan de blev godkända. Arvidsjaurbon gjorde ett körprov per månad innan hen lyckades. Personen från Öjebyn var snabbare och lyckades på elva månader – med ett genomsnitt på 2,36 körprov per månad.

En 19-åring från Luleå måste verkligen ha längtat ut på vägarna då hen genomförde 17 körprov på tre månader. Det vill säga mellan 5-6 körprov per månad innan hen lyckades.

Två personer, en 34-åring från Överkalix och en 39-åring från Kalix, gav upp efter ett tag. Överkalixbon hade då genomfört sitt 26:e försök och Kalixbon hade gjort sitt 15:e försök.

Riksrekordet har en person från Sollentuna som genomförde 50 körprov på två år och en månad innan hen fick godkänt till en kostnad av minst 40 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!