Niklas Nordström om utfrågningen

Luleås kommunalråd Niklas Nordström informerade oppositionen under en dryg timmes utfrågning på måndagsförmiddagen.

Niklas Nordström.

Niklas Nordström.

Foto: Arkiv

Luleå kommun2019-10-07 18:34

Direkt efter gav kommunalrådet en intervju med Norrbottens Media, då har redogjorde för mötet mer i detalj. 

– Viktigt att ge partiernas företrädare möjlighet att ställa frågor till oss som har hanterat den här situationen. Förutom jag var det tre chefer med olika ansvarsområden som beskrev hur vi agerade på händelsen.  

Niklas Nordström (S) underströk vikten av att kommunledningen nu ska skärpa rutinerna gällande upphandlingarna.

– Det ska inte hänga på den enskilda att komma ihåg att rapportera om man har gjort en direktupphandling, utan det ska också finns digitala stöd för det. Anna Lindh Wikblad har satt igång det arbetet  nu.

Kommunalrådet menade även att kommunstyrelsen nu ska se över delegationsordningen. 

– Om det är saker som berör kommundirektören själv, i det här fallet att köpa konsultstöd för sin egen roll, då ska det stämmas av med kommunstyrelsens ordförande och med arbetsutskottet.

Har du fått frågor om din egen roll i detta?

–  Det är precis det som en del vill göra politik av. Jag tycker att man ska vara försiktig med att spekulera. Ibland är saker så enkla som de framstår. Jag fick kännedom om detta i samband med att media inledde en granskning. Efter det har jag försökt springa ikapp för att förstå vad som har hänt, vilken typ av stöd som Lekfalk hade upphandlat.

– Det är en stor skada skedd. Inte gällande konsultbeloppet i sig, utan för tilliten till systemet. Den högste tjänstemannen kan inte åsidosätta regelverket på det här sättet, säger N ordström.

Han kommenterade också beslutet att ge kommundirektören sparken.  

– När det är en tillitskada som är svår att reparera, då är den sorgliga slutsatsen att måste man gå skilda vägar. Men Lekfalk har varit mycket uppskattad medarbetare, ingen skuggan över honom i det avseendet.

Rimligt att han får 1,4 miljoner i avgångsvederlag?

– Vi ska hedra de avtal som har ingåtts. Om vi som arbetsgivare har rätten att brutalt säga att vi skiljs åt, utan saklig grund, och bara åberopar förtroendeskada, då är det självklart att medarbetaren inte ska behöva leva i ekonomisk ovisshet, säger Niklas Nordström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!