Hon blir ny vd för konsultföretaget Licab

Anna Utsi är utsedd till ny vd för teknikkonsultföretaget Licab i Luleå. "Jag är stolt och glad över att få grundarnas förtroende att leda Licab in i framtiden", säger hon.

Anna Utsi är utsedd till ny vd för Licab i Luleå. (Arkivbild)

Anna Utsi är utsedd till ny vd för Licab i Luleå. (Arkivbild)

Foto: Norr Media

Luleå2022-12-07 14:57

En förändring i ledningsstrukturen i Licab syftar till att företaget ska kunna fortsätta växa. En av förändringarna är att Anna Utsi blir ny vd.

– Det är en spännande tid här i norra Sverige just nu, med alla de stora omställningsprojekten, där vi är med och levererar spetskompetens inom flera områden, säger Anna Utsi.

Hon har varit vice vd för Licab. Innan det har hon arbetat som Sverigechef för Talga Resources och varit affärsutvecklingschef på Swerea Mefos, affärschef på SSAB Merox och rådgivare på branschorganisationen Jernkontoret.

– Många vittnar om att Licab har en fin företagskultur där vi lyckats behålla det lilla bolagets sammanhållning medarbetarna emellan. Jag hoppas kunna förvalta denna kultur och samtidigt bidra med att skapa den struktur som behövs för vår fortsatta tillväxt, säger hon.

Hon tillträder som vd den 1 jan 2023. Andreas Andersson, som varit vd fram till nu, fortsätter som vice vd. Peder Selbergs nya roll är affärsområdeschef. 

Licab är sedan 2020 en del av den finska Solwers-koncernen, noterad på Nasdaq First North Growth Markets Helsingfors.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!