En majmorgon i år möttes personalen på förskolan Gnistan av en tråkig syn när de skulle öppna på morgonen. Någon hade förstört saker på barnens lekplats. Blomkrukor var omkullvälta, utemöbler söndertagna och studsmattan som en privatperson skänkt var full med sten och sand. Dessutom har någon eldat på en av gårdarna under tiden förskolan haft stängt under sommaren.

Alla är välkomna att använda platsen när förskolan är stängd, så det förekommer ofta att barn och andra vistas där.

– Vi har aldrig tidigare haft problem med att någon förstör, sa förskolechefen Åsa Korén.

Artikelbild

| Takpappen har rivits ner på en av lekkojorna på gården.

LÄS MER: Vandalisering på förskola: "Känns inte roligt alls"

I måndags öppnade förskolan Gnistan igen, efter fem veckors sommarstängt. Och återigen hade någon varit på barnens lekplats och förstört. Takpappen på kojan var bortriven, två bord med bänkar krossade och det var åverkan på ytterligare ett utebord och en spaljé.

– Dessutom var det ett hål i en fönsterruta, berättar Åsa Korén.

– Jättetråkigt, tycker vi att det är. Vi har städat upp så att det inte ser tråkigt ut när barnen kommer, men vi får ju slänga bort det som är trasigt. Vi har inte möjlighet att köpa nya saker för att ersätta de trasiga, så det drabbar ju barnen.

Artikelbild

| Det är andra gången på kort tid som förskolan utsätts för skadegörelsen. Nyligen slogs barnens utemöbler sönder samtidigt som någon hade eldat på en av gårdarna.

Bilder på förstörelsen har lagts ut i en grupp för Rutviksbor på Facebook.

– Det är en jättefin by, så vi kände att vi ville informera om vad som hade hänt, säger Korén.

Artikelbild

| Två bord med bänkar har krossats.

Personalen har ingen uppfattning om när skadegörelsen skett eller vem som ligger bakom. Händelsen är ännu inte polisanmäld.

– Nej, vi håller på att fundera hur vi ska göra med det, säger Korén.