Strax efter tvåtiden på tisdagseftermiddagen nåddes vi av ett tips: Trafikstockning på Gammelstadsvägen i Luleå centrum, en bit bakom Coop arena. Ringlande köer och bilister med dunkar i nävarna vittnade om att det kan vara nåt stort på gång.

Vår reporter kastade sig in i bilen och rusade till platsen. Väl på plats vittnade bilister om att förklaringen till de ringlande bilköerna var en happy hour på bensinstationen.

– Jag får höra att det är rabatt per liter som gäller, rapporterade reportern Oscar Magnusson som var på plats.

Samtidigt på redaktionen kastade sig reportern Reino Jillker på luren för att telefonledes närma sig orsaken till kaoset. Enligt uppgift från företaget bakom erbjudandet förväntas konsumenterna sluka 10 - 13 000 liter – inom loppet av fyra timmar.

– Normalt går det kanske åt runt 10 - 12 000 liter på en dag. Så det är jättebra, enligt uppgifter från företaget.

Företaget ordnar happy hour för sina medlemmar då de har 30 öres rabatt per liter på alla bränslen – i stället för det annars mer blygsamma tio öre. 50 liter bensin blir hela 15 kronor billigare.

Tipset vi nappat på verkade i själva verket vara en marknadsföringskampanj för fossila bränslen som svaldes med hull och hår.

– Det skickas ut sms till kunderna. Vi försöker ha happy hour så ofta vi kan. En gång i månaden brukar det bli. Det är samma grej landet runt, fortsatte Kastriot Beka, uppgiftslämnare tillika frontsäljare vid företaget i Luleå.