"Det är ett pussel som ska läggas"

Luleå kommun är försiktigt positiv till planerna att etablera en camping vid Lulviken, men framhåller att en rad problem som måste lösas innan visionen kan bli verklighet.

Kommunalråd Lenita Ericson tror att den föreslagna mångmiljonsatsningen vid Lulviken skulle kunna betyda mycket för stadens framtida utveckling.

Kommunalråd Lenita Ericson tror att den föreslagna mångmiljonsatsningen vid Lulviken skulle kunna betyda mycket för stadens framtida utveckling.

Foto: Pär Bäckström

Luleå kommun2019-11-28 19:11

–  I det här skedet är det viktigt att ha ett öppet sinne. Om man inte har det hade nog aldrig ishotellet i Jukkasjärvi blivit byggt, säger kommunalråd Lenita Ericson (S).

Nyligen presenterade Kristofer Lundström och Tobias Lindfors sina planer att bygga en stugby med husvagnscamping på kommunal mark. Drömscenariot är att placera mångmiljonsatsningen i närheten av Lulviksbadet, som ligger en dryg kilometer från Hotell Nordkalotten. Vid ett tiotal tillfällen har företagarna uppvaktat kommunledningen och tjänstemän.

Anna Lindh Wikblad, tillförordnad kommundirektör, har tagit del av visionerna.

–  Luleå kommun är väldigt intresserad av att kunna tillgängliggöra området som är en fantastisk naturpärla. Vi förstår potentialen i projektet, men här handlar det också om en rad nationella intressen, från Norrbotniabanan och från försvaret. Området torde ligga under bullermattan.

Hon tror att processen riskerar att bli utdragen på grund av det fortfarande fattas beslut när och var Norrbotniabanan eventuellt ska byggas. 

Hur arbetar Luleå kommun i frågan?

– Just nu är vi mitt uppe i en naturreservatbildning i området. Det är ett pussel som ska läggas. Det som vi har gjort hittillls är att se var det finns för områden som är möjliga att jobba med. Vi medverkar gärna till att skapa en dialog med statens representanter, säger Anna Lindh Wikblad.

Karta: Luleå
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!