Alfred Lovner, 25, banktjänsteman, Piteå:

– Luleå, men det beror på vad man är ute efter. Luleå har mer mysfeeling eftersom det är en mindre stad, men vill man ha mer storstad är Umeå bättre.

Lovisa Zetterkvist, 16, elev, Luleå:

Artikelbild

| Lovisa Zetterkvist, 16, elev, Luleå: – Luleå. Det är kanske skönt med en större stad, men Luleå är som mysigt.

– Luleå. Det är kanske skönt med en större stad, men Luleå är som mysigt.

Simon Thunholm, 23, stålverksarbetare, Luleå:

– Luleå, jag bor ju här. Men de är bra på olika sätt. Umeå är en stad med bra studentliv och så är det lite varmare för att det ligger lite mer söderut.

Johanna Johansson, 15, elev, Luleå:

Artikelbild

| Simon Thunholm, 23, stålverksarbetare, Luleå: – Luleå, jag bor ju här. Men de är bra på olika sätt. Umeå är en stad med bra studentliv och så är det lite varmare för att det ligger lite mer söderut.

– Jag har kusiner i Umeå och brukar vara där. Det är kul för att det är större utbud på restauranger och shopping. Jättefin stad, men jag väljer ändå Luleå.

Stefan Ström, 49, kommunpolis, Luleå:

Artikelbild

| Johanna Johansson, 15, elev, Luleå: – Jag har kusiner i Umeå och brukar vara där. Det är kul för att det är större utbud på restauranger och shopping. Jättefin stad, men jag väljer ändå Luleå.

– Luleå. Det mesta finns på bägge ställen, operan är väl skillnaden men det är inte tillräckligt för att jag ska flytta! Men utvecklingen har gått lite snabbare i Umeå.