En vecka efter E-Types konsert sammanfattar nattklubbschefen Ola Olsson lördagskvällen på Stuk, som drivs av Kårhusrestaurangen i Luleå AB.

– Väldigt bra stämning, med närmare 1 000 besökare. E-Type bjöd på en bra show, hoppade in i folkhavet redan i första låtarna.

Samtidigt är han medveten om Emma Oskarssons traumatiska upplevelse.

– Fruktansvärt och för djäkligt. Vi, tillsammans med polisen och kommunen, försöker förebygga sånt här, men det är svårt i stora folksamlingar på dansgolvet.

Ola Olsson beskriver att Stuk normalt har vakter positionerade i hela lokalen, samtidigt som han själv och annan Stuk-personal bevakar publikhavet från andra våningen.

– Vi hade åtta vakter från Norrvakt under E-Type, dessutom sex poliser på plats. Men tyvärr är ofredanden inte alltid så lätta att upptäcka.

Enligt Emma Oskarsson ska vakterna inte ha reagerat när hon och sambon försökte påkalla deras uppmärksamhet.

– Absolut inte okej om det var så, men jag tycker att vakterna gör ett fantastiskt jobb.

Ändå berättar hon att killgänget kunde fortsätta ofreda henne och andra kvinnor. Hur ser du på det?

– Jag har pratat med den som är ansvarig för vakterna. Han tolkade det mer som att Emma hade det jobbigt med att pressas mot kravallstaketen. Dessutom hade, enligt honom, några killar förts bort när hon klagade.

Två större arrangemang återstår i vår på Stuk – Woodstuk (18/5) och Sommarfesten (2/6) – och nu hoppas Ola Olsson att det inte sker fler ofredanden bland besökarna.

– Generellt är vi befriade från sånt här, men jag vill ändå uppmana alla besökare att informera oss om de ser ofredanden ske. Vi vill inte att sånt här ska hända, det vill ingen arrangör.

Samtidigt tror han inte att de utökar antalet vakter mot bakgrund av Emma Oskarssons berättelse.

– Ingen hemlighet att vakter innebär en stor kostnad för oss. En vanlig kväll på Stuk är det tillräckligt med fyra vakter. Nu hade vi åtta, det ska räcka.

– Men vi tar ofredanden på fullaste allvar. För djäkligt att vissa inte kan bete sig, säger Ola Olsson som också bekräftar att Stuk, tillsammans med vaktbolaget, ska ha ett möte med Emma Oskarsson nästa vecka.