Stora frågor ska beslutas, bland annat den tilläggsbudget som innehåller tuffa besparingar i kommunens verksamhet och som kommer påverka många Luleåbors vardag i framtiden.

Till budgetbeslutet hör också bygget av ett nytt badhus på Hertsön, där det kan bli en dramatisk röstning eftersom det största oppositionspartiet Moderaterna är emot bygget.

Men det finns fler heta ärenden, bland annat en strid om fördelningen av revisorer i kommunala bolag.

Fyra reportrar från Norrbottens Media kommer att följa kommunfullmäktigemötet som startar på måndag 13.15 och hur länge den pågår vet vi inte. Sluttiden är öppen ingen vet i nuläget hur länge mötet pågår.

– Förutom att vi direktsänder kommer vi att lägga ut bilder och sammanfattningar i skrift i ett liveflöde där läsarna kommer att ha möjligheten att kommentera och ställa frågor, säger kommunreporter Jonny Vikström.

Vidare ska det produceras artiklar löpande under eftermiddagen. Om tid och möjlighet finns kan det även bli intervjuer med berörda politiker i pauserna.

Det är Jonny Vikström, Anna Isaksson och Nils Johansson som står för intervjuer och text, medan Rickard Björling sköter grafik och kamera.

– Det känns roligt att kunna erbjuda våra prenumeranter den här unika satsningen i ett så viktigt politiskt läge. Nu ger vi medborgarna chansen att verkligen komma nära beslutsfattarna, säger Norrbottens Medias nyhetschef Jonas Andersson.