Vd:n om våldtäktsförsöket: ”Bedrövligt”

Henrik Gröntvedt, vd för Allstar i Luleå, nåddes av beskedet om våldtäksförsöket under lördagen. ”Det är bedrövligt”, säger han.

"Det är jättetråkigt att det här har hänt och det ska inte få ske", säger Henrik Gröntvedt, vd på Allstar, om våldtäktsförsöket.

"Det är jättetråkigt att det här har hänt och det ska inte få ske", säger Henrik Gröntvedt, vd på Allstar, om våldtäktsförsöket.

Foto: Lars-Göran Norlin

Luleå kommun2019-09-21 13:57

Han berättar att ett flertal vakter ingrep efter att kvinnan påkallat uppmärksamhet.

– Det är jättetråkigt att det här har hänt och det ska inte få ske. Jag har aldrig varit med om ett våldtäktsförsök på våra krogar men sexuellt ofredande är ett vanligt problem som vi dagligen jobbar med, säger Henrik Gröntvedt, vd på Allstar.

Enligt honom så har personal en dialog kring sexuellt ofredande inför varje arbetspass om hur man hanterar den här typen av situationer.

– Vi tar det här på allvar. Vi har vakter och värdar som har uppsikt över ingångar till toaletter och på dansgolvet. I det allra flesta fall hinner vi avstyra händelser innan det går för långt. Då avvisas personen från krogen.

I de flesta fall sker den här typen av händelser på eller kring dansgolvet enligt Henrik Gröntvedt.

– Vi hade en dialog med polisen senast i torsdags där vi pratade om hur vi kan avvärja och förebygga den här typen av händelser, det är jättetråkigt att det här hänt, säger Henrik Gröntvedt, vd på Allstar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!