Mest snö under det senaste dygnet har Jäckvik i Arjeplog kommun fått.– Mellan torsdags- och fredagsmorgonen kom det 18 centimeter där. Men utmed kusten har det bara kommit fem centimeter. Att det kanske upplevs ha kommit mer beror på att blåsten som gjort att gammal snö drivit, säger Sandra Andersson.Högst vindstyrka uppmättes i Ritsem där man som mest hade 34 meter per sekund.– Det har varit mycket hårda vindar på sina håll, men det ser ut som att det kommer börja avta från och med söndag.

Men det kommer alltså att fortsätta snöa?– Ja. Gillar man snö så kommer nästa vecka att bli rolig. För det är flera nya snöfallsområden på väg in, säger Sandra Andersson och fortsätter:– Det är svårt att avgöra vilka mängder det kommer röra sig så här långt i förväg. Fortsätter temperaturen att stiga kan det faktiskt bli regn utmed kusten. Men det ser ut som att det kan komma en hel del.Det kan också dröja innan solen visar sig över Norrbotten igen.

– Det är möjligt att det spricker upp något mellan snöfallen, men det är väldigt osäkert.Bara under lördagen väntas flera decimeter snö i Norrbotten.– Det ser ut att komma en till två decimeter på de flesta ställen. Men i inlandet och fjällen kan det komma så mycket som fyra decimeter. Men utmed kusten är det svårt att avgöra hur mycket det faktiskt kommer att komma eftersom det ser ut att bli plusgrader, säger Sandra Andersson.