Det här gjorde polisen i natten till lördagen

Personal på Bowlingkompaniet tryckte på överfallslarmet då det var bråkigt på platsen.

Foto: NSD

Norrbottens län2019-09-28 09:11

00:00 Bråk Bowlingkompaniet, Kalix

En patrull larmades till Bowlingkompaniet i Kalix under natten. Då patrull kom till platsen hade bråket lugnat ner sig. Patrullen pratade med personal och de inblandade men ingen vill göra någon anmälan och patrullen lämnade platsen efter att ha medlat mellan parterna.

00:58 Narkotikabrott O'Learys Luleå

En man i 20 års åldern är misstänkt för narkotikabrott eget bruk efter att patrull påträffat mannen på O`Learys i Luleå. Mannen fördes till polisstationen för provtagning. Mannen var så pass påverkad att han lades in för tillnyktring.

00:59 Drograttfylleri, Pitholm Piteå

En man i 30 års åldern är misstänkt för drograttfylleri efter ett rutinstopp i Pitsund. Mannen är förd till polisstationen i Piteå för provtagning och vidare utredningsarbete. Patrullen har utfört husrannsakan i bilen. Mannen frigavs efter provtagning och förhör, bilnycklarna är tagna i beslag för att förhindra fortsatt färd.

01:02 Narkotikabrott, Notviken Luleå

Allmänhet ringde polisen gällande att en person bankade på dörrar i ett bostadsområde på Notviken. Patruller kallades till platsen och de kunde lokalisera mannen. Mannen var kraftigt påverkad och fördes till polisstationen för provtagning. Efter förhör med vittnen kunde det konstateras att inget inbrottsförsök eller skadegörelse hade skett. Mannen som är i 25 års åldern är misstänkt för narkotikabrott eget bruk och innehav. Mannen är så pass påverkad att han lades in för tillnyktring.

03:05 Grovt rattfylleri, centrala Luleå

Allmänhet ringde in om en bil utan lyktor som vinglade efter vägen. Patrull skickades för att lokalisera bilen, och efter ett tag hittade patrullen på bilen. Föraren blåste positivt i polisens sållningsinstrument och fördes till polisstationen i Luleå för vidare provtagning. Föraren en man  i 20 års åldern är misstänkt för grovt rattfylleri samt olovligt körning då mannen saknade körkort. Mannen frigavs efter provtagning och förhör, bilnycklarna togs i beslag för att kunna förhindra fortsatt färd.

Uppdaterad:

Utöver ovanstående ärenden har sju personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En av dessa misstänks för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman efter att ha brukat våld mot en väktare.

Ytterligare en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott, eget bruk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!