Nu kommer populära sporten till Kalix

Ett aktivitetscenter växer fram i Kalix och första aktiviteten i huset blir sporten padel som därmed kommer till Kalix.

Ronny Keskitalo och Ida Bergeskans satsar på padel i Kalix.

Ronny Keskitalo och Ida Bergeskans satsar på padel i Kalix.

Foto: Lotta Nilsson

Kalix kommun2019-12-05 14:00

Det är paret Ronny Keskitalo och Ida Bergeskans som står bakom satsningen på aktivitetscenter.

Platsen är i den 2 400 kvadratmeter stora fastighet som Samhall tidigare fanns i, och som de nu hyr av kommunala fastighetsbolaget Kalix Industrihotell AB (Kiab).

Två padelbanor håller på att iordningställas i en tredjedel av fastighetens yta och andra aktiviteter lär ska tillkomma.

– Det är mindre än två månader sedan vi bestämde oss för att satsa på detta, det är inte jättemycket jobb med iordningställandet och investeringarna landar på omkring en miljon kronor. Vi har planer för annat i huset men de håller vi för oss själva än så länge, idén är att aktivitetscenter ska ha någonting för hela familjen, säger Ronny Keskitalo.

Varför padel?

– Vi driver sportbutik och vi ser padeltrenden, sporten sprider sig över hela landet, den är oerhört populär, och vi tycker att padel passar jättebra i Kalix också, säger Ronny Keskitalo som jämför padelns storhet nu med hur det var för golfen på 1990-talet.

Vad tror du det stora intresset beror på?

– Den passar alla, från barn på sju, åtta år till pensionärer, den är enklare än tennis och när du väl provat så är du fast för det är jättekul att spela padel, säger Ronny Keskitalo.

Padelbanorna lär ska stå klara kring årsskiftet.

Inledningsvis ska ingen arbeta i aktivitetscenter, kunderna bokar och betalar banor via nätet och får där också en kod för att ta sig in i huset.

"Kul" säger makarna om padel.
"Kul" säger makarna om padel.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!