Läs mer: Gruppvåldtäkt utreds.

Läs mer: Okända gärningsmän.

Läs mer: Idrottare flydde landet.

Artikelbild

| Analyser, som finns på kammaråklagare Kristoffer Sahlins bord i Gällivare, kan nu ge klarhet i om någon kan bindas till den misstänkta gruppvåldtäkten.

Läs mer: "Vi är oskyldiga"

Den misstänkta gruppvåldtäkten ska ha skett i en lägenhet i Malmberget tidigt på morgonen den 7 oktober i fjol. Efter att anmälan inkommit från den målsägande kvinnan startade ett intensivt polisarbete.

Två erfarna utredare skickades upp från avdelningen grova brott i Luleå, och samma morgon riktades misstankarna mot en gruppering i en idrottsförening i Gällivare kommun.

Enligt vad Norrbottens Media erfar låg också polisens utredare kort därefter i startgroparna för plocka in tre misstänkta män. Men allt förändrades efter att en jouråklagare uppgett till media att det fanns personer på fri fot som eftersöktes.

Artikelbild

Kammaråklagare Kristoffer Sahlin leder utredningen efter den misstänkta gruppvåldtäkten.

Mindre än en timme senare bokade de tre männen bussbiljetter och flydde söderut.

I dag misstänker polisen att trion befinner sig utanför Sveriges gränser.

Kammaråklagare Kristoffer Sahlin leder våldtäktsutredningen:

– Jag känner också till den historien och det är väl intressant för utredningen. Mer än så kan jag inte säga, säger han.

Finns det misstänkta personer i ärendet?

– Inte ännu. Men vi kommer kanske dit. Polisen har redovisat en hel del för mig, som jag tyvärr inte har hunnit gå igenom ännu.

Kan du säga något om vad som är redovisat?

– Det är analyserna från NFC och allting vi har gjort.

En man som i ett par dagar satt anhållen misstänkt för inblandning i gruppvåldtäkten är helt avskriven från utredningen, uppger Kristoffer Sahlin.

– Det som har kommit tillbaka från polisen har indikerat på att han inte har varit med om det som har hänt.

0920-26 29 32