Egentligen arbetar hon som lokalvårdare på Kalix kommun, men just nu jobbar hon på Vatten- och renhållningen. Hon möter dagligen uppskattning från kollegorna. En av dem uppmärksammade att Per Morberg lyckönskade henne på Facebook.

– Det var en kollega på jobbet som sa det, och det är ju jätteroligt, säger hon.

Genom tävlingen har hon känt sig uppskattning från juryns håll, även om de är svåra att tyda – speciellt Markus Aujalay.

– Jag är livrädd för honom, jag vet inte, det är de där ögonen, man kan inte se om han gillar det heller inte, och nästa sekund bara glittrar dom.

Uppskattningarna kommer även från allmänheten på Instagram och Facebook. Hon skrattar på sitt karakteristiska vis när hon berättar:

– Jag fattar ju inte det, jag är ju bara jag, det är ju inget märkvärdigt. Jag kunde inte drömma om att det kunde bli så stort. Det är ju roligt att folk gillar det man gör. Man skulle bara vilja säga jättetack för alla peppning och hejarrop.

En av de främsta lärdomarna hon dragit som amatörkock i programmet är att få jobba med avancerade råvaror. I senaste avsnittet hamnade hennes lag i elimineringen – då blev uppgiften att laga en rätt med tryffel.

– Det var inne i skafferiet jag bestämde mig, när jag hörde att de andra skulle laga pasta. Och det tog ju mig vidare. Fast soppan var lite för tjock.